Octrooiaanvragen

Het indienen van octrooiaanvragen kunt u zelf doen of overlaten aan een beëdigd octrooigemachtigde. Het in de arm nemen van een beëdigd octrooigemachtigde, zoals ir. M.B. Plaggenborg van Octrooibureau Novopatent, heeft een groot voordeel. U wordt geholpen door iemand die de uitgebreide postacademische opleiding tot octrooigemachtigde heeft gevolgd. Hierdoor heeft u de zekerheid dat uw uitvinding op de best mogelijke wijze zal worden beschreven.

Onze octrooigemachtigde zal uw uitvinding uitgebreid met u bespreken en (in nauw overleg met u!) een gedegen document opstellen waarin uw uitvinding zo ruim mogelijk wordt beschermd. Juist het omschrijven van het basisidee van uw uitvinding is zo belangrijk, Octrooiaanvragenomdat in elk geval moet worden voorkomen dat de bescherming die u verkrijgt te gering is. Een octrooigemachtigde heeft de ervaring en opleiding die hem de specialist maakt om uw uitvinding te beschermen!

Octrooiaanvragen kunnen in een dag worden opgesteld; af en toe is dat noodzakelijk. Maar het heeft zeker niet de voorkeur. Het opstellen van octrooiaanvragen vergt immers overleg. Vaak worden na het lezen van de beschrijving nieuwe inzichten verkregen (ook bij de uitvinder), waardoor de beschrijving sterk moet worden aangepast. De gemiddelde tijd om nieuwe octrooiaanvragen op te stellen duurt daardoor in het algemeen ten minste een week, vaak zelfs twee of drie weken.

Uw octrooiaanvragen worden door Octrooibureau Novopatent ingediend in Nederland, Europa en/of daarbuiten. Nederlandse, Europese en Internationale (PCT) octrooiaanvragen worden door Octrooibureau Novopatent zelf ingediend en rechtstreeks behandeld. Daardoor is de procedure zowel effectief als snel. Ook wanneer u buitenlandse octrooiaanvragen wilt laten indienen kunnen wij die voor u verzorgen. Hiertoe beschikken wij over een uitgebreid netwerk van buitenlandse agenten.

Adres

Transistorstraat 31
Office 02-18
1322 CK Almere

Mobiel  +31 6 558 00 281

Kantoor +31 36 751 9772

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

LET OP: Vanaf 1 januari 2020 is ons nieuwe BTW nummer: NL002151822B16

Volg ons

Copyright 2011-2020